Modul în care gândim ne influenţează viaţa.
Este o idee simplă dar puternică şi un fapt dovedit ştiinţific de la o vreme încoace. Ştim că există o legătură extrem de complexă între creierul şi corpul nostru şi mai ştim că ele se influenţează reciproc prin glande, hormoni şi nervi. Cu toţii am observat uneori că atunci când suntem obosiţi, sau ne este foame, devenim iritaţi şi luăm decizii mai greu. Sau cȃnd suntem stresaţi ori deprimaţi suferim dereglări de somn, ne pierdem pofta de mâncare sau mâncăm în exces. Pot să apară modificări de greutate şi alţi factori fizici să fie şi ei deasemenea afectaţi.
Starea noastră fizică bună depinde în mare măsură de starea creierului nostru şi de sănătatea lui.
Vorbim aici de creierul logic dar şi de cel emoţional, precum şi de calitatea gândurilor cărora le permitem să se formeze.
Abilitatea creierului de a se schimba şi de a fi flexibil a fost denumită de către cercetători neuroplasticitate. Ea demonstrează că toţi avem posibilitatea de a ne schimba perspectiva asupra realităţii şi asupra circumstanţelor, prin direcţionarea corectă a gândurilor noastre în direcţia dorită de noi. Aceasta nu este o credinţă oarbă ci una care se bazează pe ştiinţă. Ajungem să ne cunoaştem adevăratele nevoi şi dorinţe doar identificând tiparele mentale negative.
Toţi avem comportamente sau obiceiurile care par să ne facă viaţa mai uşoară dar care de fapt ne condiţionează alegerile şi ne fac nefericiţi.
Aşadar, întreabă-te:
„Se îndreaptă viaţa mea în direcţia pe care mi-o doresc?”
Dacă răspunsul tău este nu, atunci imaginează-ţi cum ar trebui să arate evoluţia vieţii tale şi acţionează în acest sens.
“Care este intenţia ta?”
“Care este scopul principal care stă la baza tuturor lucrurilor pe care doreşti să le realizezi în viitor?”
Este important să ai o imagine cât mai clară despre asta, pentru a putea vizualiza în cele mai mici detalii ceea ce îţi doreşti. Când afli răspunsul atunci ştii de unde să începi şi cu ce.
Nu este suficient să ne dorim lucruri, este important să înţelegem DE CE le vrem. Atunci când ne găsim propriul DE CE, atunci ştim ce avem de făcut. Ȋn acelaşi timp, reuşim să ne păstrăm şi motivaţia pe tot parcursul drumului.
Aşa începem să ne trăim viaţa cu adevărat, nu doar să o lăsăm să-şi urmeze cursul cum vrea ea.
Acum ȋnchide ochii şi imaginează-ţi cum intenţia ta se transformă în realitate.
S-ar putea să-ţi fie de ajutor următoarele exemple:
- ȋnvăţ să renunţ la temeri şi frici şi să iau decizii curajoase
- am încredere că îmi pot construi propriul meu drum
- îmi găsesc echilibrul emoţional şi gȃndesc soluţii pentru a ieşi dintr-o situaţie/relaţie dificilă
- ȋmi propun să duc o viaţă sănătoasă şi cu sens
- am încredere că îmi pot găsi partenerul dorit
- învăţ să fiu mai înţelegător cu mine însumi şi să nu mă mai critic mereu, ȋnţeleg că doar aşa pot trăi viaţa pe care ştiu că o merit