Gȃndurile ne desenează lumea

Noi suntem efectul gândurilor noastre.

 

Trăim ȋn viaţa de zi cu zi o anumită reflectare a ceea ce am cultivat mereu ȋn mintea noastră. Gȃndurile dau formă caracterului nostru şi construiesc mediul ȋn care trăim. Aşadar, atunci când gândurile ȋşi schimbă tiparul mental, ce este ȋn jurul nostru se schimbă. Ȋntr-un fel, se aliniază cu gândirea noastră. Luȃnd ȋn considerare acest lucru, dacă ne dorim condiţii de viaţă diferite, trebuie să dezvoltăm înainte de toate o atitudine mentală diferită.

Să avem ȋntotdeauna ȋn vedere acest aspect: că lumea din afara noastră este o reflectare a lumii noastre interioare. 

Să ȋnvăţăm să ne punem la ȋndoială gândurile din cȃnd ȋn cȃnd.

Ce fel de gȃnduri aduc ceva util ȋn viaţa noastră?

Cum vedem noi lumea şi viaţa?

Care este locul nostru ȋn imaginea de ansamblu?

Știm că un gând fericit ȋşi găseşte cu greu loc într-o conştiinţă nefericită. Mai ştim că de multe ori gândul conduce la acţiune. Este încercarea gândului de-a se manifesta.

Prin urmare, dacă dorim să ne bucurăm de condiţii dezirabile, trebuie să cultivăm gânduri dezirabile. Arhitectura stării noastre interioare este construită din cuvinte. La rȃndul lor, cuvintele formează fraze. Ele reprezintă apoi dialogul nostru interior.

Să alegem şi să folosim cu grijă cuvintele atunci cȃnd vorbim cu noi. Ele au puterea să construiască fundaţii sau să distrugă din temelii. Ne pot ridica pe culmi de neimaginat. Ȋntr-un mod similar totuşi, ne pot arunca şi ȋn abis.

Cuvintele sunt alimentate de către gȃnduri. Puterea lor depinde de gândul care le dă viaţă. Dacă este constructiv şi sănătos gȃndul creează lucruri minunate. Ȋn schimb dacă este nociv poate imagina dezastre.

Înţelepciunea spune că în faţa fiecărui om se deschide o cale. Sufletul evoluat alege calea care duce spre înălţimi. Cel involuat alege calea care duce la vale. Cele două regiuni sunt despărţite de ceaţă. Prin această ceaţă rătăcesc mulţi oameni. Cei care nu s-au decis pentru o cale sau alta.

Totuşi, un lucru este sigur: în fata tuturor oamenilor se deschide un drum care îi poate conduce în sus şi un drum care îi poate conduce în jos.

Fiecare trebuie să decidă singur ce drum alege.